zaterdag 25 juli

Voorveldse Polder 1438797600 - 1438736400

Studio Stekker Festival // In het Park

Stekker zoals we het ondertussen wel gewend zijn. Al voor de derde keer op rij toveren we de Voorveldse Polder, een van de mooiste parken van Utrecht, om tot een sfeervolle festivalweide. Na een intense studioweek komen hier alle artiesten samen om één groot slotfeestje te bouwen. Zullen we dat met z’n allen waarmaken, ja?!

 

 

► Wil je weten wat er nog meer tijdens Studio Stekker Festival 2015 gebeurde? Check dan zeker ook de liveblog.

Line up

 • Artiest
  Brandt Brauer Frick

  Is het een band, is het een orkest of zijn het DJ’s? Niemand zegt het beter dan zij zelf: “Brandt Brauer Frick are the sound of dance music’s rule book being torn up, pulped and recycled into sheet music paper”. Klassieke House in de meest ruime zin van het woord, want Brandt Brauer Frick spelen alleen met klassieke instrumenten; er komt geen synthesizer aan te pas. Of het nou in de studio of op een podium is, het zal indrukwekkend zijn!

 • Artiest
  Apparat (dj set)

  Dit Oost-Duitse zwaargewicht kennen we allemaal als onderdeel van Moderat, zijn samenwerking met Gernot Bronsert en Sebastian Szary, beter bekend als Modeselektor. Apparat a.k.a. Sacha Ring staat bekend om zijn experimentele eclectische sound en brede muzikale horizon maar weet ook erg goed hoe je een dansvloer in beweging krijgt. Fun fact: Hoewel hij minder bekend is als zanger kennen de meesten zijn stem onbewust toch van de immens populaire plaat ‘Bad Kingdom’. In 2011 was hij voor het laatst te zien in Utrecht op Ouwe Sokken, Nieuwe Sokken. Het is dus de hoogste tijd om deze meester weer eens aan het werk te zetten in ons prachtige stadsie.

 • Artiest
  Breach

  Deze Brit wordt al een tijd geïnspireerd door onze hoofdstad, maar in de week van 18 tot 25 juli is hij te vinden in ons prachtige Utrecht! “In the beginning there was Jack” maar in 2013 was Jack er opnieuw, ditmaal niet van de hand van Chuck Roberts maar van Ben Westbeech, oftewel Breach. Verwacht Jacking House met een diepgaande sfeer, en veel nieuwe tracks want Breach doet ook mee aan de Studio week!

 • Artiest
  Call Super

  De Londense Call Super heeft de afgelopen twee jaar een naam voor zichzelf weten te maken met releases op het label van de Londense nachtclub Fabric, Houndstooth. Al door meerdere artiesten getipt als one to watch voor het komende jaar en nu bezig met een reizende residentie over de hele wereld. Samen met Objekt is Super al super op weg! Oh en laten we vooral ook niet zijn spraakmakende mixen vergeten op XLR8R en Fact Magazine..

 • Artiest
  Darko Esser

  Neerlands trots! Wolfskuil imprint eigenaar en Doornroosjes’ eigen komt naar Studio Stekker. Al 15 jaar in business, heeft bijna elke club van binnen gezien en is nog lang niet klaar. Zo sloeg zijn donkere alias Tripeo hoge ogen in 2012 en heeft hij grote ambities voor zijn Wolfskuil imprint. En kijk maar uit want er is niemand, maar dan ook echt niemand, die een tent zo af kan breken als hij.

 • Artiest
  Dauwd

  Deze Engelse artiest maakt muziek met een complexiteit waar de meeste hedendaagse producers zich niet snel aan zullen wagen. Dat is ook labelbazen Michael Mayer van Kompakt en Nick Höppner van Ostgut Ton niet ontgaan. In zijn sets is vaak een emotionele, melancholische, bijna romantische sound te horen en kenmerken zich door organische en evoluerende overgangen. Zijn tracks zijn vol, ingewikkeld en hebben een rijkdom aan klanken waardoor er een warme sfeer ontstaat die vrij ongebruikelijk is binnen de hedendaagse dance muziek.

 • Artiest
  Deadbeat

  De Canadese Scott Monteith maakt al sinds 2000 zijn eigen speciale blend van dub en minimal voor labels als Cynosure, Intr_version, Revolver en Scape. Deadbeat is te zien geweest op gerenommeerde festivals als Sonar in Barcelona, het Berlijnse Transmediale en het Canadese Mutek in Montreal en maakt in juli zijn debuut op ons eigen Studio Stekker Festival.

 • Artiest
  Dollkraut

  Een analoge doerak in een digitale wereld die met zijn eigen stijl toch met kop en schouders boven het maaiveld uit steekt. Zelf is hij fan van melancholische en meeslepende muziek. Synthesizers gaan hun eigen leven leiden op het podium van Dollkraut en dat is precies wat hij zo graag wilt.

 • Artiest
  Edo Pietrogrande

  Zeventien jaren jong was sound engineer in opleiding Edo Pietrogrande toen hij werd ontdekt in de underground scene van Rome. Nu, vijftien jaar later, werkt hij met de groten van de Electronische muziek, als sound engineer en klankbord. Hij heeft onder vele aliassen gedraaid (Spirit Resonance, Pledocult en Moodwalker) maar bij Studio Stekker Festival komt hij het beste van beide werelden laten zien.

 • Artiest
  Eric Cloutier

  Er zijn artiesten die eerst produceerden en toen begonnen met optreden en er zijn artiesten die begonnen met optreden en daarna pas gingen produceren. Eric Cloutier was er een van de laatste soort, iemand die een nieuwe sfeer en intense opbouw kon maken en vasthouden  met andermans platen. Met residenties in de grootste clubs ter wereld bereikte de beste man hoge hoogtes als artiest. Ook begon het produceren een steeds grotere rol te spelen in zijn artistieke bestaan en begonnen er in 2014 voorzichtig een aantal remixen uitgebracht te worden. Een man die alles kan en de tijd neemt om het te kunnen.

 • Artiest
  Francesco Tristano

  Klassiek piano is zijn forté. Stukken van Girolamo Frescobaldi draait hij zijn hand niet voor om. Getekend op de grootste platenmaatschappij voor klassieke muziek: Deutsche Grammophon. Maar ook releases op CLR, Innervisions en Vision Quest. Wil je weten hoe dat klinkt? Wij ook, en daarom hebben we hem uitgenodigd voor het Studio Stekker Festival!

 • Artiest
  Howie B

  Een legende die maar weinige kennen. Vaak opererende in de schaduw (lees: studio) van bekende artiesten. De bedenker van Trip-Hop. Hij zit al 25 jaar in het vak en is nog niet van plan om te stoppen. Tijdens het Studio Stekker Festival geven we deze matsermind (ja hij is Joods) dan ook carte blanche!

 • Artiest
  Hrdvsion

  Er staan dit jaar veel Canadese artiesten op het Studio Stekker Festival. Maar geen van hen zijn broers, behalve Mathew en Nathan Jonson. Nathan (Hrdvsion) is echter allang het kleine broertje niet meer, dat bewees hij wel met zijn album “Where Did You Just Go?”. Hij legt de lat enorm hoog, wat voor ons natuurlijk alleen maar voordelig is. Komt dat zien (en horen) dus op Studio Stekker Festival!

 • Artiest
  Hunee

  Hij neemt zijn tijd, heeft een erg lange adem en doet precies wat hij wilt en niet anders. Met releases op Rush Hour en Future Times heeft hij een solide fundering gelegd voor zijn levensmotto. Good things come to those who wait.

 • Artiest
  Johannes Brecht feat. Fetsum

  Brecht was op de achtergrond al meer dan aanwezig. Als artiest staat hij pas een paar jaar in de schijnwerpers. Johannes Brecht was de muzikale leider bij de band van Henrick Schwarz, de man die hem ook op het pad richting het podium zette. Zijn muzikale verleden speelt een grote rol in zijn huidige producties. Zijn diepe melodieën zijn ongekend en staan garant voor kippenvel. Dit jaar geeft Brecht op Stekker in het Park een bijzonder optreden samen met zanger Fetsum.

 • Artiest
  Mathew Jonson

  Niemand die zo eigenzinnig is als Mathew Jonson. Klassiek getraind en behoudend klassiek doet hij lekker zijn eigen ding. Hij omschrijft het zelf misschien wel het mooist: “No kickdrum? No problem”. Oprichter van Cobblestone Jazz, waarmee hij zich recentelijk meer richt op experimentele en geïmproviseerde muziek draagt alleen maar bij aan zijn unieke sound die je altijd herkend maar nooit kan omschrijven. De eigenzinnigheid zelve verwelkomen we maar al te graag, want als hij ergens tot zijn recht komt is het wel in de studio.

 • Artiest
  N/ Y/ X

  Een liefdesverhouding die is ontstaan op ons eigen festival: Matt Didemus en Adam Hodgins hebben vorig jaar bij Studio Stekker besloten om samen een nieuw project op te starten onder de naam N / Y / X. Onder deze naam hebben zij onlangs hun eerste EP ‘Love haze / Kalamazoo’ uitgebracht onder het nieuwe label van Matt: “Obsession”. De samenwerking brengt de stevige, hypnotiserende beats van DIVA samen met de warme bas en harmonieuze tonen van Adam. Kortom, als jullie de plaat even luisteren dan zien wij jullie op 25 juli vooraan staan ok? Deal.

 • Artiest
  Nuno Dos Santos

  Een heuze Stekker Stamgast: Nuno Dos Santos. Something Happening Somewhere (SoHaSo), Noenoe’s platenlabel, gooit hoge ogen met releases van Love over Entropy en The Drifter, met o.a. een remix van niemand minder dan Dixon himself. Nuno laat zich leiden door zijn publiek, voelt aan wat de dansvloer nodig heeft en trekt iedereen vervolgens mee het diepe in. We maken een diepe buiging voor deze man en verblijden ons met het feit dat hij er deze keer weer bij is!

 • Artiest
  Pitto

  Pi-Pa-PITTO! Hij won in 2009 de Grote Prijs van Nederland in de categorie Dance en is een van de oprichters van Stekker. Pitto draait een warme mix van deephouse en techno vaak verweven met melancholische popmelodieën en nu-jazz vocalen. Daarnaast moet je niet verbaasd zijn als DJ Pitto ineens live staat te zingen of muzikanten meeneemt voor een live set.

 • Artiest
  Sie Medway Smith

  Depeche Mode, Chemical Brothers, Bjork, Massive attack en Gang of four staan niet op Studio Stekker Festival (maar wel op het verlanglijstje natuurlijk!) maar de beste man Sie Medway Smith heeft wel met hen allen gewerkt. Genoeg kennis dus om in de Studio hem eens goed aan de tand te voelen!

 • Artiest
  Sirens Of Saturn

  Two scientists, Olek Smev and Rurik Tamm shacked up together for fifteen years observing the planet saturn. They sent out audio static radiations to find out if there’s any possibility of a reply. 14 years later, an answer came. The data received was coded into music.

 • Artiest
  Stimming

  Vorig jaar op de Strand stage werd er op het laatste moment nog voor duizenden euro’s aan apparatuur het podium op getrokken, en zo ziet DIYnamic artiest Stimming het graag. Zijn set-up herbergt een heftig grote lijst aan apparatuur, maar DJ apparatuur en zelfs een laptop zijn ver te zoeken. Martin Stimming doet niet aan DJ sets, hij speelt lauter live en dat hoor je.

 • Artiest
  The Mole

  Een Canadees die het liefst met vijf draaitafels tegelijk samples door elkaar mixt en vaak te vinden is met Cobblestone Jazz, waaronder ook Mathew Jonson (ook aanwezig op Studio Stekker Festival). Muzikale vaagheid in de beste zin van het woord, The Mole serveert het zeer persoonlijk.

 • Artiest
  Tom Trago

  Er is een dunne lijn tussen leven voor muziek en geleefd worden door muziek en Tom Trago weet hier al vele jaren goed op te balanceren. Al vijf jaar is hij bezig met zijn Voyage Direct familiebedrijf en heeft hij zelf ondertussen al drie albums op zijn naam staan. Zijn bekendste hit “Use Me Again” wordt nog steeds geassocieerd met de zomer, al heeft Tom ook meerdere clubhits op zijn naam staan. Geïnspireerd door muzikale stijlen van over de hele wereld komt Tom Studio Stekker Festival verreiken met zijn kennis en talent!

 • Artiest
  Culoe de Song

  Met zijn tropisch klinkende naam kan je bijna niet anders verwachten dan dat zijn muziek dit ook is. Toch weet hij elke keer weer te verrassen en te vernieuwen met zijn lokale beats maar internationale feel. Een protegé van de Red Bull Music Academy in Barcelona die deze status al lang ontgroeid is en tegenwoordig getekend is bij het ons wel bekende Innervisions label van Dixon. Ondanks de bekende sound van Innervisions blijft Culoe trouw aan zichzelf, en dat siert. Zo veel dat hij niet kon ontbreken op het Studio Stekker Festival!

 • Artiest
  030303

  Het altijd te gekke 030303 is zoals altijd weer van de partij! Ze komen natuurlijk uit 030 (Utrecht), fenomenen voor de stad en draaien louter Acid, zoals het hoort. Vindt ze in de feesttent met een smilie op hun t-shirt! 

 • Artiest
  Eindbaas

  De eindbazen van de 8 bit muziek! Weet je nog die prachtige geluiden uit je oude SNES of Gameboy? Die Pokemon tune en the legend of Zelda muziek? Dat alles is allemaal 8-bit muziek en wordt door de Eindbazen live gemaakt op, jawel, Gameboys. 

 • Artiest
  Fluff Disco Soundsystem

  Wel bekend van de legendarische feestjes in HAL16 komen deze party animals nu de feesttent onveilig maken. 

 • Artiest
  Singlefeestje

  Pak je favo single, geef ‘m aan de DJ en ga gewoon he-le-maal lekker op je eigen geniale ingeving. Singlefeestje kwam, zag en overwon het Nederlandse uitgaansleven met dit op het oog simpele doch briljante concept. Meezingen in het kwadraat, feest to the max.

 • Artiest
  Wat als het leven een R&B clip was?

  Al je classics uit de jonge jaren herleven, niet zo serieus maar gewoon lekker gaan. Lekker mee zingen, rappen en dansen op platen die we allemaal kennen!