vrijdag 24 juli

Kytopia 1438801200 - 1438817400

Studio Stekker Festival // Modulation

Nèt voordat we het Park in gaan, raken we nog even verstrengelt in de technische wereld van modulaire synthesizers! En voor kaartkopers van Studio Stekker Festival // in het Park 100% gratis! Op vrijdag 24 juli organiseert Sonar Traffic in samenwerking met Stekker en Kytopia de avond Modulation!

MODULATION

Modulation ademt modulaire synthesizers. Dit zijn haast ‘levende’ apparaten met ongekende en ongelooflijk veel mogelijkheden. Speciaal voor Studio Stekker staan er deze avond vier grootheden op het programma! Dat is als volgt:

19.00 deuren open

19.30 Falafelbiels

Falafelbiels is onderdeel van het Rotterdamse collectief Noodlebar. Zij zijn als het ware de grondleggers van modular events in Nederland. Niels, zoals Falafelbiels eigenlijk heet, kan je die avond alles vertellen over het zelf bouwen van modulaire systemen.

20.30 Mark Verbos (US)

Deze veteraan en expert in het vak is speciaal overgevlogen uit de States voor Studio Stekker Festival. In de scene is hij vooral bekend geraakt door zijn werk op en met de Buchla systemen en modules die daaromheen gebouwd zijn. Daarnaast heeft Verbos ruim tien jaar geleden een aantal releases op het bekende label Djax Up Beats geproduceerd. Tijdens Modulation demonstreert hij verschillende setups, onder andere van zijn eigen lijn Verbos Electronics.

21.30 Richard Devine (US)

Nog een grootheid uit Amerika. Richard Devine is een rasechte sound designer, die bekend staat om zijn gelaagde en zwaar bewerkte geluiden. Sinds 1993 is Devine verslingerd geraakt aan het ontwerpen en bouwen van geluiden met behulp van computers. Sindsdien heeft hij gewerkt met Native Instruments software, Moog en Animoog, schreef hij zijn eigen FFT software in Supercollider en bracht hij onlangs een geluidsbibliotheek uit via Sony Creative Software.

22.30 Colin Benders

Modular Polyphony.

mod·u·lar (mŏj′ə-lər)

adj.

1. Of, relating to, or based on a module or modulus.
2. Designed with standardized units or dimensions, as for easy assembly and repair or flexible arrangement and use: modular furniture; modular homes.
3. Mathematics
a. Of or relating to fields having a characteristic greater than zero.
b. Of or relating to structured equivalence classes.
4. Biology Relating to, exhibiting, or being a pattern of growth in which similar morphological units, called modules, are added repeatedly.

po•lyph•o•ny (pəˈlɪf ə ni)
1. a musical technique or style in which two or more melodic lines are in equitable juxtaposition.
2. representation of different sounds by the same letter or symbol.
[1820–30; < Greek polyphōnía variety of tones. See poly-, -phony]

23.30 – ???

Aan het einde van de avond is er wellicht nog ruimte voor iets moois, iets onverwachts. We gaan het meemaken!

 

► Wil je weten wat er nog meer tijdens Studio Stekker Festival 2015 gebeurde? Check dan zeker de liveblog