woensdag 22 juli

’t Hoogt 1438808400 - 1438815600

Studio Stekker Festival // Richard Devine + Stimming

In film gaat het niet enkel om beeld, maar ook om geluid. En daar weet de Amerikaanse sound designer Richard Devine alles van. Op woensdag 22 juli kan je in ’t Hoogt Filmtheater terecht voor een bijzonder project waar Richard Devine zijn verhaal uit de doeken doet, gevolgd door korte films waar onder andere Stimming live muziek op zal maken. Dat belooft!

We staan er misschien niet bij stil, maar geluiden zijn voor een film net zo belangrijk als sterke beelden. Samen met ’t Hoogt Filmtheater​ geven we hier dan ook graag wat meer aandacht aan tijdens Studio Stekker Festival.

PROGRAMMA
Op het programma staat het volgende:

21:00 – Workshop Richard Devine​
Sound designer Richard Devine doet zijn verhaal uit de doeken over zijn ervaringen als sound designer waar hij sinds de jaren 90 intensief mee bezig is. Hij neemt je mee door de technologieën, de opkomst van het digitale tijdperk, de terugkeer van modulaire systemen, en vertelt uiteindelijk hoe al deze ontwikkelingen zijn werk en proces hebben beïnvloed. Een serieuze maar leerrijke boterham!

22:00 – Pauze

22:10 – Score onder film Father and Daughter door Pitto​ & Maarten Vos​
Father and Daughter, de prachtige, hartverscheurende animatie van de Nederlander Michael Dudok de Wit die voor deze film bovendien een Oscar in de wacht sleepte, krijgt een muzikale omlijsting door Stekkers eigen Pitto, samen met Maarten Vos.

 

22:30 – Score onder film Un chien andalou (Un Chien Andalou)​ door Stimming​
Un Chien Andalou, de beroemde surrealistische film van Luis Bunuel & Salvador Dali krijgt een hedendaagse soundtrack, gemaakt door niemand minder dan het Duitse housefenomeen Stimming.

22:50 – Napraten

RESIDENTIES IN UTRECHT
De residentie van Richard Devine wordt georganiseerd door Stekker en Kytopia en is onderdeel van Residenties in Utrecht. In deze serie komen originele geesten en creatieve makers vanuit het buitenland naar Utrecht om hun kennis in grensoverschrijdende ontmoetingen met de stad te delen. Residenties in Utrecht verbindt muziek, film en kunst met wetenschap en onderwijs. Ingevlogen kennis tilt jong talent naar een hoger plan en internationale beroemdheden ervaren de kweekvijver die Utrecht is. Kijk voor meer informatie op www.residentiesinutrecht.nl, gecoördineerd vanuit Cultuurpromotie Utrecht.

Facebook-omslag-1

TICKETS
Tickets voor Studio Stekker Festival // Richard Devine & Stimming kosten €9,- en zijn uitsluitend verkrijgbaar via ’t Hoogt. De tickets zijn geldig voor zowel de workshop als de twee korte stomme films en zijn vanaf nu verkrijgbaar.


► Wil je weten wat er nog meer tijdens Studio Stekker Festival 2015 gebeurde? Check dan zeker de liveblog.