2 juni 2015 - 14:13

Stekker in het Park wordt Studio Stekker Festival

Festival wil uitgroeien tot meerdaagse gevuld met verschillende publieksevenementen.

Om het bijzonder succesvolle Studio Stekker project vanaf dit jaar volledig te integreren met Stekker in het Park gaat het festival vanaf dit jaar verder onder de naam Studio Stekker Festival. De ambitie van de organisatie is om ook tijdens de week meerdere evenementen te organiseren en zo uiteindelijk een meerdaags publieksfestival te worden. Voor het eerst zijn alle artiesten op het festival terug te vinden in de studioweek in Kytopia. Artiesten zoals Mathew Jonson, Brandt Brauer Frick en Stimming geven de sterke muzikale lijn aan die voorgezet wordt uit vorige jaren. 

Studio Stekker, wat al sinds 2012 onderdeel is van de aanloop naar het festival, is volgens de organisatoren dé meerwaarde van het festival en een van de grote trekkers voor het publiek én de artiesten. Programmeur Thijs de Boer: “Studio Stekker zorgt ervoor dat veel artiesten het jaar daarop maar al te graag weer komen. Ze zien Kytopia en haar studio’s als een walhalla en elk jaar worden er bijzondere producties gemaakt die onder andere omstandigheden nooit hadden kunnen ontstaan. Door deze artiesten carte blanche te geven, ook op het festival, krijgt het publiek iets wat geen ander festival kan bieden: een eenmalig uniek optreden van een artiest die maar al te graag zijn kunsten vertoont.”

Uiteindelijk is de ambitie om Studio Stekker Festival uit te laten groeien tot een week vol met events, seminars, meet-ups en clinics door heel Utrecht. Organisator en mede-oprichter van Vers Vermaak Lodewijk Rondeboom:“Al sinds we Studio Stekker organiseren zijn we aan het nadenken over deze schaalvergroting en de volledige integratie met het festival, maar ook zeker met de stad Utrecht. Er zijn hier zoveel plekken die gonzen van het muzikale talent dat we van Studio Stekker Festival Utrecht het Mekka voor producers en artiesten willen maken. De nieuwe naam en insteek van het festival zijn hiervoor grote stappen.”